Βιογραφικό Κοινοτάρχη ΓερανίουΟ Ανδρέας Πέτρου γεννήθηκε στο Γεράνι Αμμοχώστου στις 10 Οκτωβρίου 1960. Μετά την τουρκική εισβολή, εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στο Δάσος Άχνας και ακολούθως στην Ορμήδεια.
Οι γονείς του είναι ο Κυριάκος Πέτρου και η Παρασκευού Κυριάκου, το γένος Δημήτρη Κκούσιου.
Έχει τέσσερεις αδελφές, την Τρυφωνία, τη Δέσποινα, τη Δήμητρα και τη Μαρία.
Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου, σχολείο από το οποίο και αποφοίτησε το 1978, και την ίδια χρονιά κατατάχθηκε στην Ε.Φ. την οποία υπηρέτησε για 26 μήνες. Αρχικά εκπαιδεύτηκε ως τεχνικός τοπογράφος και στη
συνέχεια μετατέθηκε στο 70ο  ΤΜΧ όπου εκπαιδεύτηκε ως ναρκαλιευτής και χειριστής Α/Σ και ΕΚ/Φ.
Από το 1984, ζει στη Λάρνακα και εργάζεται στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της πόλης. Αρχικά διορίσθηκε ώς αποστειρωτής  και το 1987 πήρε πιστοποιητικό Sterilizer απο το Institute of Sterile Services Management.
Ασχολήθηκε με το Συνδικαλισμό και για σειρά ετών ήταν ο γραματέας της Εργαστειριακής Επιτροπής στο Νοσοκομείο Λάρνακας.
Η αγάπη του για τα κοινά ήταν συνεχής και αδιάλειπτη αφού θήτευσε ως πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Αμμοχώστου κατά τα έτη 1993-1997, ως μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος την επόμενη τριετία και ως μέλος διαφόρων σωματείων και οργανώσεων.
Μεγάλος του όμως έρωτας ήταν η κατεχόμενη κοινότητά του το Γεράνι, το οποίο υπηρετεί από το 2006 ως εκλεγμένος κοινοτάρχης, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα για δεύτερη θητεία.
Το 2007, μεριμνά με άλλους συνεργάτες του για την ίδρυση του Προσφυγικού Σωματείου «Το Γεράνι» και αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής του.
Το 2012 εκλέχθηκε πρόεδρος των κατεχομένων κοινοτήτων Αμμοχώστου και τον Ιανουάριο του 2013 πρόεδρος της επιτροπής κατεχόμενων κοινοτήτων Κύπρου.
Είναι νυμφευμένος με την Κούλα Κυριάκου από τη Λάρνακα και μαζί  απέκτησαν δύο παιδιά, τη Στέλλα, και τον Κυριάκο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου