Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συνεστίαση Εκτοπισμένων Γερανίου Αμμοχώστου

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Το κοινοτικό Συμβούλιο, το σωματείο το "ΓΕΡΑΝΙ", και η Εκκλησιαστική Επιτροπή τελούν την Κυριακή 24 νοεμβρίου 2013 πανηγυρική συγκέντρωση και συνεστίαση των κατοίκων του χωριού μας στην Λάρνακα.
Στις 11 π.μ. θα τελεστεί εσπερινός τιμώντας την Αγία Αικατερίνη, Προστάτιδα της κοινότητάς μας , από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού - μικρή εκκλησία- καθώς και μνημόσυνο των τεθνεότων Γερανιωτών μετά την εισβολή.
Του εσπερινού θα προστεί ο σεβασμιότατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.
Θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κέντρο Θέασις του συγχωριανού μας κ. Ανδρέα Αντωνίου στη Λάρνακα. Κατά τη συνεστίαση αναμένεται να παρευρεθούν όλοι οι Γερανιώτες παλαιότεροι και νεότεροι καθώς και ξενιτεμένοι μας, κυρίως από την Αγγλία ,που έρχονται ειδικά για το σκοπό αυτό.
Η φετινή συνεστίαση είναι ξεχωριστή.
Κατ' αυτή θα παρευρεθεί και εξαμελής αντιπροσωπεία από το Γεράνι Ρεθύμνου της Κρήτης προσκεκλημένη από τα οργανωμένα σώματα της κοινότητάς μας για να τροχειοδρομηθεί η ήδη ειλημμένη απόφαση της διδυμοποίησης των δύο ομώνυμων κοινοτήτων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο κοινοτάρχης Γερανίου Ρεθύμνης κ. Ανδρέας Κλαψινός, εκπροσωπούνται δε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος "Ποσειδών" και η Εκκλησιαστική Επιτροπή.
Έμπλεοι επίσης χαράς ανακοινώνουμε την εύρεση της εικόνας, τάμα της οικογένειας του μ. Κυριάκου Παύλου- Τσιαρρούι. Είναι η εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, του 1958. Θα βρίσκεται για προσκύνημα τόσο στην εκκλησία όσο και κατά τη συνεστίαση.
Οργανώθηκε ήδη η πανηγυρική υποδοχή της.
Τις εκδηλώσεις μας αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

                                                          Κοινοτικό Συμβούλιο Γερανίου.

                                                                       14 Νοεμβρίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου