Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Βρέθηκε η Παναγία Ελεούσα τάμα του 1958 οικογένειας από το Γεράνι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ...
Ηλθε αναπάντεχα το ευχάριστο, που δεν μπορούσαμε να μην το κοινοποιήσουμε. Έδωσε σε όλους απέραντη χαρά, ιδιαίτερα στην οικογένεια με την οποία σχετίζεται.
1955. Στην οικογένεια του αείμνηστου Κυριάκου και της Χριστινούς Παύλου Τσιαρρούι συνέβη το δυσάρεστο:
Κτύπησε άσχημα στο πόδι το δευτερότοκο παιδί τους, η Δήμητρα. Την πήραν σε γιατρούς τόσο στην Αμμόχωστο όσο και σε φημισμένο Κυθρεώτη ορθοπεδικό στη Λευκωσία, επανειλημμένα. Η κόρη δεν αποθεραπευόταν. Χώλαινε. Μόνη ελπίδα η επέμβαση του Δημιουργού. Το θαύμα. Πήρε ο πατέρας στην απελπισία του επάνω μια πέτρα, ένα κοτρώνι, όσο μπορούσε να σηκώσει άνθρωπος, το σήκωσε και προσευχήθηκε: Κάνε, θεέ μου, το θαύμα σου κι εγώ μια λαμπάδα στο βάρος τούτης της πέτρας θα φέρω στην εκκλησιά Σου. Βοήθα κι εσύ , Παναγιά μου και μια εικόνα στη χάρη σου θα φέρω. Η Δήμητρα έγινε καλά. Ο καλός χριστιανός και νοικοκύρης εκπλήρωσε τα τάματά του. Την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου, που παράγγειλε στους φημισμένους αγιογράφους μοναχούς του Αποστόλου Βαρνάβα κι ευλαβικά την αφιέρωσε στην εκκλησία της Παναγίας της Παντάνασσας στην Καντάρα. Το '74 έγινε η εισβολή. Τα πάντα λεηλατήθηκαν. Πριν λίγες μέρες η Επισκοπή Καρπασίας ειδοποίησε πως εικόνες από το Γεράνι, και από αλλού,  βρίσκονται σε αποθήκη της Επισκοπής στη Λευκωσία. Αναγνώρισαν την εικόνα ο κοινοτάρχης μας Ανδρέας Πέτρου και ο νεότερος γιος της οικογένειας  ο Γεώργιος Παύλου, ο Κόκος, μόλις προχθές, 11 Νοεμβρίου 2013. Αναγράφεται πάνω το όνομα του δωρητή και το έτος που έγινε, 1958.
Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου κατά τον κατανυκτικό εσπερινό και τη συνεστίαση που θα ακολουθήσει θα την προσκυνήσουμε. Έχει ήδη οργανωθεί η υποδοχή και απόδοση της προσήκουσας τιμής.
Η χάρη και η βοήθειά Της να σκέπει το σύνολο του λαού Της.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου